tiistai 8. toukokuuta 2018

Ravintola Messenius: vappulounaan arvostelu

Hyvää toukokuuta kaikille! :) Minä kävin vappuna Töölössä vappulounaalla ravintola Messeniuksessa. Ravintolassa on paljon klassisia annoksia ja kyseessä on ravintola, joka on perustettu jo 1937. Oli ensimmäinen kerta tässä paikassa, joten tässä pientä arviointia. 

Ravintolan katteet olivat minusta nätit. Tykkäsin erityisesti lautasliinojen asettelusta. Ikkunassa oli kaikenlaisia hassuja esineitä, en tiedä mikä funktio niillä oli. Ehkä niillä on tarina? En kysynyt. Sisustus oli muuten ihan tyylikäs, mutta vähän vanhanaikainen. Toisaalta ehkä se on tarkoituskin, kun on historiallinen paikka kyseessä. 

Vappuna syötiin vähän pitemmän kaavan mukaan ja annoskokoja täytyy ainakin kehua. En ihan tarkkaa menyä muista, koska minä pöllö skumppapäissäni tietenkin unohdin kuvata menyyn. Mutta annettakoon tämä minulle anteeksi, koska kyseessä oli vappu. Ainakin meillä oli täällä oikein mukavaa ja totesimme että tästä voisi tulla vappuperinne. Katsotaanpas sitten mitä minä suuhuni oikein laitoin, skumpan lisäksi. Käytimme koko menyyn läpi cavaa, koska oli juhlapäivä ja kuplat sopivat melkein kaikkeen, eikä kukaan vappuna jaksa miettiä liikoja. :)  


Alkuruoka


Minä otin alkuruoaksi skagenleivän. Jännä juttu sinänsä että minä en oikein välitä katkaravuista, mutta jostain syystä tykkään skagenista saaristolaisleivän päällä. Skagen on siis eräänlainen katkarapumajoneesisekoitus. Ihanaa että täällä tarjottiin saaristolaisleipää, koska onhan se nyt sata kertaa parempaa kuin pelkkä toasti, jolle skagen siis perinteisesti laitetaan, koska toast skagen. 

Leivän koko oli hyvä. Leipä oli iiihanan rapeaa ja päällä pehmeää skagenia. Punasipulit toivat annokseen makeutta sopivasti ja tilli sopi päälle. Ehkä olisin kaivannut vähän vielä sitruunaa, mutta makuasia. Leipä olisi varmaan mennyt tosi hyvin jonkun hapokkaan valkoviinin kanssa. Ne olisivat täydentäneet toisiaan. Mutta oli se näinkin hyvää. Muille pöydässä tuli kuulemma annoskateus kun katselivat minun ruokaani. Asettelusta voisin kuitenkin huomauttaa että voisi pikkuisen nätimpi olla, koska ruokaa syödään myös simillä. 

Pääruoka


Pääruoaksi otin sisäfilepihvin mediumina. Lisukkeena oli paistettuja varhaisperunoita, neulapapuja ja muistaakseni konjakkikastike. 

Tähän minä suoraan sanottuna vähän petyin. Oli hyvää joo, en nyt halua huonoksi haukkua mutta... Ensinnäkin taas asetteluun voisi vähän kiinnittää huomiota. Mikä tuo on tuo yksinäinen peruna tuolla, joka itsekseen seikkailee erossa muista? Voin kuvitella että sillä on ikävä kavereitaan. Tämän tasoisessa paikassa pitäisi myös pyyhkiä lautasen reunat. 

Sitten ruoka: Plussa siitä että on varhaisperunoita. Oli varmaan vuoden ensimmäiset varhaisperunat, ainakin minulle. Ihana idea vappuun. Pavut ja kaalit olivat hyviä, koska olivat vain kevyesti kypsytettyjä. Toivat kivaa raikkautta annokseen. Kastike oli myös hyvää. 

Pihvi oli minusta ylikypsää. Pyydän usein ravintolassa medium plussaa, jos en luota siihen että mediumista tulee hyvä. Koska raaka ei sitten ole minun juttuni. Täällä luotin että mediumi olisi hyvä, joten tilasin sen, mutta minusta se oli jokin medium ++. Liha oli laadukkaan oloista, mutta sivut maistuivat keitetyiltä ja keskellä oli joitain hyviä "raaempia" paloja, mutta muuten tämä oli minusta aika kypsää. Ei ollut pahaa, mutta mediumina se olisi ollut vielä parempaa. Pihveissä oli ehkä vähän eroja, sillä katselin viereistä annosta, ja se näytti juuri oikeanlaiselta. Mutta tämä minun oli minusta liian kypsää. Harmi. 

Annoksen kokoa täytyy kuitenkin taas kehua, sillä tällä kyllä nälkä lähtee, mutta tilaa jää myös jälkkärille. Annoksessa oli muuten hyvät komponentit, en halua haukkua, mutta jos pihvi olisi ollut oikeanlainen olisin ollut erittäin tyytyväinen. 

Jälkiruoka


Mansikkatrifle oli aterian huipentuma. Kesäinen ja ihana. :) 

Raikas, kesäinen, sopivan makea, ihan super! :) 

Ja tämän asettelu oli minusta kiva. Söpö. :) 


Kaiken kaikkiaan oli mukava lounas. Aika hintava minun budjetille, mutta kai sitä kerran voi... ja seura oli parasta. ♥ 

Palvelu oli mukavaa. Alku- ja jälkiruoka olivat tosi hyviä. Pääruokaan pikkuisen petyin, mutta uskon että pienet asiat huomioimalla menyy voisi olla perfect. Asetteluun voisi minusta panostaa vähän enemmän. 

Kyllä täällä kuitenkin toisenkin kerran söisi. Ja vappu oli hauska. :) 

Arvosana: 4-/5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti