lauantai 28. huhtikuuta 2018

SYÖ-viikot 13.-26.4.2018: kympin päivien syöminkiä

Minusta ravintoloissa käynti on ihanaa, ja aina kun kympin SYÖ-päivät pärähtävät käyntiin niin yritän käydä useammassa paikassa. Tämä on tosi hyvä kampanja, vaikkapa opiskelijan kukkarolle (kunhan ei käy liikaa). Ainoa huono puoli on, että kampanjassa on melkein aina samat ravintolat mukana. Näistä muodostuu tiettyjä lemppareita, joissa tulee sitten aina käytyä. Alkaa pikku hiljaa ehkä tuntumaan tyhmältä joka kerta arvioida samojen paikkojen annoksia, mutta tarkastellaanpas nyt kuitenkin vähän taas kerran missä olen käynyt syömässä. Monessa ravintolassa ruoan laatu vaihtelee, joten aina on hyvä käydä tarkistamassa että paikka toimii vielä. Näin ollen tässä on nyt ollut oiva tilaisuus miettiä tasalaatuisuutta. Lisäksi olen käynyt parissa uudessa paikassa. Joten tässä teille arvioita ja fiiliksiä. :) Kannattaa myös lukea aiemmat arvostelut. :) 

Don Corleone

Penne alla Coppola: pennepastaa kermaisella broileri-paprika-tomaattigorgonzolakastikkeella. 

Bataattitäytteisiä ravioleja kermaisella pinaattikastikkeella. 

Tänne päädyttiin ystäväni kanssa, koska halusimme italialaista. Kävin täällä myös viime SYÖ-viikoilla ja täytyy sanoa että tällä kertaa palvelu oli mukavampaa. Plussat siitä. Ruoan odotusaika tosin oli pitkä. Onneksi oli hyvä seura ja meille tarjottiin leipää, joten ei ollut ihan tylsää. 

Tuossa kuva minun annoksestani. 

Ruoka oli yhtä hyvää kuin viimeksikin. Eli tasalaatuisuus: check. Minusta täällä saa sitä mitä menyyssä luvataan. Oikein hyvää perus italialaista. Valitsin aika tavanomaisen annoksen. 

Ystäväni otti bataattitäytteisiä ravioleja ja maistoin häneltä pari ja täytyy sanoa, että ne olivat minusta yllättävän hyviä. Makea bataatti sopi tosi hyvin pastan sisään ja pinaattikastike oli hyvä lisä. Voi tosin olla, että annos olisi ollut vähän liian makea pelkästään, mutta lisukkeeksi tuollaiset olisivat minusta tosi hyviä. Yllätyin siitä miten hyvin bataatti ravioleihin sopi. :) 

Arvosana: 3/5

Ryan Thai

Paistettua nuudelia thaityyliin kanalla

Tähän paikkaan ihastuin jonain SYÖ-päivänä joskus viime vuonna. Nyt palvelu oli edelleen mukavaa. Sisustus on minusta viihtyisä ja ruoka oli maukasta ja helppoa, mutta hyvää. Tuoreet idut varsinkin viehättivät. Kananmunasta en niin välittänyt. Sitä olisi ehkä voinut olla vähän vähemmän, mutta toisaalta se toi ruokaisuutta. Tulisuutta olisi voinut olla lisää. Nuudelit olivat hyvän kypsyisiä. Ruoka oli hyvää, niin kuin viimeksikin. Eli tasalaatuisuus: check. Annoksen salaatti oli raikas, mutta aika tavanomainen ja tylsä. Toisaalta annos toimi hyvin. 

Kun lähdimme, keittiöstä vilkutettiin, mikä oli minusta kiva. 

Arvosana: 4/5 

American Diner

Rosburger cheese: naudanlihaburgeri, cheddarjuustoa, chimichurri-majoneesia, salaattia, punasipulia, tomaattia ja ranskalaiset. 

Chicken cheese: kanaburgeri, cheddarjuustoa, paholaisen majoneesia, salaattia, punasipulia, tomaattia ja ranskalaiset.

Burgeria täytyy tietenkin aina syödä. Tässä kokeiltiin kahta, koska jaoimme burgerit kaverini kanssa. Ranskalaiset olivat aika tavallisia, rasvaisia ja hyviä ja niissä oli grillimaustetta. Tosin sitä oli ripoteltu vähän huonosti, vähän sinne tänne, ei kovin tasaisesti. 

Burgerit olivat hyviä, mutta vähän jäähtyneitä. Naudanlihapihvin kypsyys oli minusta hyvä: sellainen pinkki sisältä, ei liian punainen, eikä liian kypsäkään. Rosburger oli minusta parempi, koska naudanpihvi on minusta parempaa, mutta kanaburgerissa mieleen jäi pahoilaisen majoneesi, joka oli tosi hyvää. 

Ystäväni kommentoi burgereita niin, että olivat kuulemma parempia kuin edellisellä viikolla käymässämme naughty brgrissa. Eli siinä ravintolalle meriitti. 

Palvelu oli ihan mukavaa, mutta vähän hidasta. Varmaan maanantai heijastui ja kaikki olivat vähän väsyneitä. Mutta joskus täällä on minusta ollut paljon rempseämpi ja energisempi palvelu. 

Arvosana: 3-/5 

Woolshed

Avocado & bacon burger: naudan täysjauhelihapihvi, salaattia, tomaattia, guacamolea, majoneesia, paprika-relissiä ja pekonia.

Outback rump steak: 200 g mediumiksi kypsennetty rump steak sienikastikkeen kera. 


En osannut päättää mitä haluan syödä, joten jaoimme molemmat annokset ystäväni kanssa. Burgeri oli tosi hyvä. Pihvin kypsyys oli sopiva ja maut sopivat hyvin yhteen. 

Rump steak sen sijaan ei ollut minusta mediumia nähnytkään, vaan oli enemmän raa'an puoleinen. Lisäksi se oli hyvin sitkeää. Onneksi siinä oli joitain hyviä paloja myös, mutta kokonaisuutena en suosittelisi. Ranskalaiset olivat perus hyviä ja annosten salaatit tavanomaisia, mutta ihan kivoja. Vesimeloni oli kiva lisä salaattiin. 

Palvelu oli rentoa ja paikan henki on muutenkin rento. Tosin olisi voitu kysyä aikaisemmin maistuuko, koska pihvistä olisi voinut valittaa, ja kun lopuksi sanoin, että se oli vähän sitkeää, minulle vastattiin että "no olisit sanonut". Joo, tietenkin olisi pitänyt nousta ylös ja käydä sanomassa, mutta en jaksanut nähdä vaivaa. Ja se on suomalaiselle vaikeaa. Nojoo, pitää oppia valittamaan. Mutta kuitenkin, minusta tuo on sellainen kommentti millä asiakkaalle luodaan vähän tyhmä olo. "Olisit tullut sanomaan". Voisin vastata että "no olisit tullut kysymään maistuuko". 

Burgerista tykkäsin ja sitä suosittelen. :) 

Arvosana: 2/5 

Frans & Amelie

Mureaa naudanrintaa, keittiömestarinkastiketta, kasviksia ja lohkoperunoita.

Tämä oli varmaan kokemuksena minun SYÖ-viikkojeni huipentuma, mutta se johtui ehkä ennemmin tuurista ja muista asiakkaista, josta lisää myöhemmin. Kävin täällä ystäväni kanssa ja söimme pitkän kaavan mukaan. Palvelu oli tosi mukavaa. Tarjoilija onnistui heti tekemään lisämyyntiä, kun ehdotti meille jaettavaa alkuruokaa. Jaoimme sitten leikkeleannoksen. Ei ollut ihan minun ruokani. Kinkut olivat hyviä ja asettelu oli hieno, muuten maut eivät minua liiemmin miellyttäneet. Mutta sille joka tykkää, niin ei tässä mitään vikaa ollut. Aika lihaisa toki. Sopii hyvin jaettavaksi, sillä puolikkaastakin jäi jo aika täysi olo. 

Olimme juuri pääsemässä pääruokaan, kun tapahtui jotain odottamatonta ja ihmeellistä. Viereisessä pöydässä istuva nainen oli lähdössä ja puuttui keskusteluumme ja ilmoitti, että hän haluaa tarjota meille jälkiruoat. Olimme häkeltyneitä, koska miksi ihmeessä tuntematon haluaa tarjota tuntemattomille ravintolassa jälkiruoat? Tämä ihana tuntematon oli kuulemma voittanut jonkin rahapalkinnon ja halusi jakaa iloa myös meille. Olimme tosi iloisia ja saimme viinit ja jälkiruoat. Ihana yllätys! :) Tuli sellainen olo että maailmassa halutaan vielä jakaa iloa. :) Nainen maksoi jälkkärimme ja lähti. Jäimme siihen ihmettelemään ja iloitsemaan. :) Kyllähän tällainen piristää päivää kovasti. Enkä olisi uskonut että tällaista tapahtuu kovin usein. Aika jännä. :) 

Mutta niin, se pääruoka. En oikeastaan ole mikään ylikypsän lihan ystävä, joten annos oli minusta ihan jees. Kaikki sopi hyvin yhteen, eikä siinä ollut mitään ylimääräistä. Mutta koska ravintolakokemus oli niin kiva ja koska olin valmiiksi iloinen, ruokakin maistui paremmalta. Ei ollut ihan minun juttuni tämä annos, mutta muuten hyvin tehty, eli en sinänsä halua valittaa. Makuasia. Talon punaviini sopi ruokaan hyvin. :) 

Sitten päästäänkin tähän ilmaiseen jälkkäriin. Otin sitruunakakkua ja laksritsimarenkia. Se oli oikein hyvä. Makea ja kirpeä samaan aikaan ja marengissa oli lakun ansiosta vähän kitkerääkin. Jos jostain pitää valittaa niin ehkä hitusen kuiva, mutta muuten oikein toimiva. 

Ja täytyy sanoa että todella mukava ilta! :) Pistäkää ilo kiertämään, se on arvokasta. :)

Arvosana: ilon kautta 5/5 

Manhattan Steakhouse Espa

Grillipihvi 150 g naudan ulkofilee talon maustevoi. Lisämaksusta bataattiranskalaiset ja pippurikastike.

Tätä voisi jo sanoa vakkaripaikaksi. Olen käynyt täällä varmaan neljä kertaa tänä vuonna ja kirjoittanut tästä paikasta useamman kerran. Voin sanoa että edelleen suosittelen. Tällä kertaa ruoka oli taas loistavaa. Palvelu olisi voinut olla vähän iloisempaa, mutta ymmärrän että henkilökunnalla oli ollut pitkä päivä. Tosin hymy ei maksa paljoa... Ruoka: bueno. :)

Arvosana: 4+/5 Bistro Manu

Paneroitu vasikanleike, yrtti-bearnaisekastike ja ranskalaisia.

Tämä oli minulle uusi paikka. Tosin tulimme tänne hyvin väsyneinä ja stressaantuneina. Seuralaisemme olivat myöhässä, joten olimme aika sählääviä asiakkaita. Pahoittelut siitä. Paikka oli kivan näköinen. 

Palvelu oli ehkä vähän outoa, sillä tarjoilija kyseli meiltä saako ruoat jo pyytää ja nostaa. Ajattelimme ensin tilata valmiiksi myöhästyneille ystävillemme, mutta minusta olisi ollut hyvin outoa jos ruoat olisivat saapuneet pöytään odottamaan jo ennen syöjiä. Minusta oli outoa että tällaista vaihtoehtoa tarjottiin, enkä ihan osannut ensin suhtautua siihen. Ehkä vaikutimme siltä, että meillä oli kiire. Mutta tarjoilija oli kuitenkin palveluhenkinen ja juoksi meidän asioilla keittiöön monta kertaa. Ensin hän pyysi ruoat, sitten perui, sitten pyysi vain kahdet ruoat, sitten toiset, sitten pöytäämme tuli viides kuokkavieras, joka kai ensin tilasi ruoan ja sitten perui sen. Eli emme olleet ihan helpoimmasta päästä asiakkainakaan. Vähän sähläreitä olimme. 

Ruoka oli annoksena aika pieni. Suolaa ja mausteita ranskalaisissa oli hyvin. Vasikanleike oli pikkuisen sitkeää, muttei mitenkään liian häiritsevästi. Ihan OK annos. Ei ollut mitenkään säväyttävä. Paikka oli kuitenkin ihan rento ja mukava.

Arvosana: 3/5

Memphis hesari

Fish n chips

Tämä on sellainen perus mukava paikka. Palvelu oli ihan OK mukavaa. Ehkä vähän lisää iloa olisi tarvittu, sillä tarjoilijan lauseet kuulostivat väsyneiltä ja teennäisiltä. Niin kuin sanoisi välinpitämättömällä äänellä että toivottavasti maistui. Vähän sellainen olo tuli. Ehkä hänellä oli surullinen päivä tai jotain. Mutta ainakin tarjoilu toimi ja palvelua sai. 

Ruoka oli ihan hyvää, mutta vähän tylsä. Olisi voinut olla vaika vähän lisää mausteita. Avokaadoaioli oli kiva ja avokaado sopi yllättävän hyvin valkosipulin kanssa. Sitruunasta kalaan sai hyvää hapokkuutta. Muuten annos oli aika lailla pliisu. Ihan OK.

Arvosana: 2+/5 

Tamarin Forum

Pad siew - street noodles: Soijakastikkeessa paistettua riisinuudelia kanan, kananmunan ja kasvisten kera.

Olin todella väsynyt, stressaantunut ja vihainen kun tänne lähdin. Oli niin vauhdikas päivä ja tuli niin nälkä, että aloin kärttyisäksi ja teki mieli thaikkua. Halusin jotain nopeasti, joten päädyin tänne.

Annos oli kaunis ja noudatti melkein lautasmallia, sillä salaattia oli melkein se puoli lautasta. Nuudelit olivat vähän kovia. Niitä olisi minusta voinut pehmentää pikkuisen lisää. Wokissa oli hieman kärventynyt maku. Jotakuta se voisi viehättää, sillä maku oli aika paahteinen. Minua tosin se ei niin kovasti viehättänyt, muttei ollut onneksi liian kärtsännyt. Muuten ruoka oli ihan hyvää. Oli tuoreita kasviksia ja hyviä mausteita. Korianterista en niin välitä, mutta sen sai helposti pois. Pikaruoaksi hyvä.

Arvosana: 2+/5

Bangkok 9

Pad Ma Maung Him Ma Parn Cashew Nut: Kana ja vihanneswok ja cashewpähköinöitä osterikastikkeessa.

Tästä on tullut lempithaikku. Drinkkitarvikkeet olivat loppu, joten piti keksiä oma sekoitus. Se koristeltiin tosi kauniisti. :) 

Ruoka oli yhtä hyvää kuin viime kerralla, eli tasalaatuisuus: check. Maukasta, sopivasti mausteita ja tosi hyvää. Palvelu oli vähän hidasta, mutta ihan mukavaa. Tännekin lisää hymyä, niin kaikki hyvin. Muuten tykkään kyllä tästä paikasta ja sen ruoista. Ainoa miinus on, että ruoka jäähtyy ennen kuin kaiken ehtii syödä. Pitäisi olla jotkut lämpölevyt tai vastaavat. Toivottavasti hankkivat sellaiset. 

Arvosana: 4/5 

Näin, taas meni liikaa rahaa. :( Mutta hyviä ruokia. :) Ja näissähän voi käydä muutoinkin kuin kympin päivillä. Saa kertoa kommenteissa omia SYÖ-kokemuksia. :) 

#syo10 #SYÖ-päivät 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti