keskiviikko 23. elokuuta 2017

Silja Symphony: Bon Vivant viinibaari

Kesäloma on tullut päätökseen ja täytyy taas palata normaaliin arkeen... On jo ikävä kesää. Mutta tässä on jännittävä syksy edessä, sillä minäpä aloitin nyt virallisesti restonomin opinnot. Paljon on uutta opittavaa ja vähän jännittää, mutta samalla innostaa. Onneksi otin kuitenkin viime vuonna jo varaslähdön ja aloitin ainakin viinikursseista. :) 


Koulu on jo lähtenyt käyntiin ja tämän kesäloman viimeisen reissun tein Ruotsiin. Ystävälläni oli siellä synttärit ja minut kutsuttiin sinne yllätysvieraaksi. Matka oli tosi kiva. Tosin ensiksi tuntui raskaalta lähteä yhtään mihinkään, koska ajattelin että yksikseen on tylsää. Ensimmäinen huolenaiheeni oli miten viettäisin laivalla monta tuntia tylsistymättä, mutta iltahan meni rattoisasti, sillä laivalla oli aivan ihana viinibaari Bon Vivant. :) Sieltä sai ostaa neljän sentin annoksia ja siitähän tämä tytsy innostui toden teolla. Valinnan vaikeus iski tietenkin, mutta onneksi oli auttava ja mukava henkilökunta. 

Nautiskelin siinä sitten seitsemää eri viiniä. Ei ole mitään hirveän tarkkoja arvioita, koska olin laiska (ja liian lomatunnelmissa), mutta ainakin tiedän että aloitin illan Rhônelaisella syrahilla. (Cornas Champelrose 2013). Oi se oli ihanan pippurista ja mausteista. Tykkäsin. 

Sitten siirryin vähän tammitettuun sancerreen. (Sancerre, Roger Champault). Eli vähän erikoinen sancerre. Minua tämä tammisuus ei niin viehättänyt. Viini oli aika kermaista ja kinuskisen makuista, mikä myös vähän pehmensi happoisuutta. Oli tämä hyvää ja aika jännä, mutta ehkä olen enemmän tavallisen sancerren ystävä. Happohirviö kun olen. Mutta suosittelen sille, joka haluaa maistaa kinuskimaista viiniä. 

Kolmas viini oli iihana bordeauxlainen. (Château d'Armailhac Grand Cru Classé, Rotschild) Etiketissä oli tanssiva mies. Oikein mieluisaa punamarjaista ja hienon silkkistä viiniä. Todella nätit aromit. Varmaan illan lemppari. ♥ 

Sitten siirryin shamppanjaan, joka oli aika voimakasta ja maku oli ainakin pitkä. Taisi olla sitä blanc de blancsia, eli vain chardonnaysta tehtyä. (Agraparte blanc de blancs). Oikein hyvää, mutta ei iskeytynyt lemppariksi. 

Sinä iltana oli oikea punaviinifiilis ja kokeilin seuraavaksi St Émilionilaista merlot cabernet francia. (Château la Tour Figeac Grand Cru). Ensin ajattelin jotenkin että kuulostaa vähän tylsältä, mutta kyllä sieltäkin hienoja aromeja nousi. Hienoja marjoja ja vähän savuisuuttakin. 

Tässä vaiheessa alkoi tietenkin jo menemään päähän... Tilasin baroloa. (Barolo Marcenasco). Ensimmäisen kulauksen aikana ajattelin että no, olipas lempeä. Mutta kyllä ne tanniinit sieltä hyökkäsivät. Oikeastaan aika ihastuttava hyökkäys, kun hyökkäsivät vasta jälkimaussa. Todella hyvää kyllä. :) Aika mukava ja hedelmäinen ja sitten jälkimaussa vasta huomaa tanniinit ja mausteisuuden. Tämä oli mieleenjäävä viini. 

Barolon jälkeen päätin pitää tauon, koska alkoholi alkoi vaikuttaa ja ajattelin että parempi käydä jossain tässä välissä. Olin poissa ehkä tunnin ja palasin takaisin, koska unohdin kuvata viinilistan ja halusin vielä maistaa jotain. Sallin itselleni vielä yhden annoksen punaviiniä, mutten muista mitä se oli, sillä puhuin puhelimessa ja pyysin henkilökuntaa yllättämään minut. Mutta onneksi kerään kuitteja, joten näyttää siltä, että tilasin Yhdysvaltalaista pinot noiria. (Coastview Vineyard Pinot Noir, Big Basin). Hyvää tämäkin viini oli, mutta keskityin liikaa puhelinkeskusteluun muistaakseni mitään tarkempaa. Ystävälläni oli kiinnostavaa asiaa. 

Ilta oli kuitenkin ihana, eikä rahaakaan mennyt liikaa. Tai no... hetkinen... 25 e. Ei paha, siihen nähden kuinka hauskaa oli ja miten paljon erilaisia viinejä maistoin. Kaikki viinit olivat minusta laadukkaita ja hyviä. Varsinkin "fine wine" listalla olevat. Baari oli rauhallinen ja mukava ja minulla oli kivaa. Ramppasin baaritiskillä innostuneena ja aina iski kauhea valinnanvaikeus. Olin ehkä jopa huomaavinani henkilökunnassa pientä huvittuneisuutta kun he kysyivät että "no mitäs sitten laitetaan?". :) Mutta tämä oli minusta vain hauskaa. Ja muutenkin. Hieno ilta! kiitos Silja Line! Suosittelen käymään täällä ja juokaa tanssivaa miestä (Armhailac'ia). Tanssivat miehet ovat kivoja. ;) 

2 kommenttia:

  1. Ai oot lopettanut assissa! Voi hitsit! Onnea uuden opiskelupaikn johdosta, kuulostaa ihan sun jutulta. Huutokaupassa ehkä nähdään? Ja jatkan blogin seuraamista... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,kiitos. :) Lopetin ja nyt pitää vähän ottaa kiinni noita muita niin voi olla että kauppa jää väliin.

      Poista