lauantai 29. huhtikuuta 2017

Syötävän hyvää Suomesta festarit

Kävin eilen tällaisessa tapahtumassa satavuotiaan Suomen kunniaksi. Tapahtuma toimi niin että vuokrattiin maistelulasi ja ostettiin sellainen kortti, johon sai ladata maistelurahaa. Nyt kahta viinifestaria viisaampana, voin sanoa että niissä kannattaa muistaa pari asiaa. 

1. Muista syödä ennen. Täällä tosin sai ostaa myös pieniä ruoka-annoksia, mutta menin sinne vartavasten viinien takia. Eikä kannata tehdä niin että ottaa aamiaiseksi vähän mehua ja tekee samalla kaikkia tehtäviä ja sitten yhtäkkiä onkin jo niin kiire ettei enää ehdi syödä, joten ostaa kaupasta pari wrappia ja vetää ne naamaan ennen lähtöä. 

2. Käytä sylkykuppeja. Vaikka nyt en nähnyt niitä. Taisin nähdä ehkä yhden, mutten muista kenen pisteellä ja sitten jossain vaiheessa niitä ei enää näkynytkään... joten kaikki meni kurkusta alas. Hyvät kännit tällaisilla festareilla kyllä saa. Korkkareita en ihan taktisista syistä laittanut. Ajattelin että kotiinkin pitää päästä. 

Olin ensin huolissani että uskallanko yksin lähteä, koska olen kuitenkin niin varautunut etten tutustu kehenkään. Mutta kyllähän tuo viini edesauttaa ja lopulta tuli kyllä juteltua erilaisten ihmisten kanssa. Juutuin tosi pitkäksi aikaa Château Clarettesin pisteelle ja juttelin mukavan ranskalaisen herran kanssa. Hän taisi jopa kutsua minut viinitilalle. 

Toisen tovin vietin PetriS chocolate roomin suklaapisteellä. Maistoin yhden macaronsin, joka oli tosi hyvä. Vaikken ole yhtään suklaaihminen, niin nyt voi olla että minusta joskus tulee, sillä opin suklaasta jotain uutta. Suklaa on kuulemma vähän kuin viini. Sen laatuun vaikuttaa myös missä se kasvaa ja maaperät sun muut. Ja myös suklaamakuaisti kehittyy. Melkein meinasin ostaa pari suklaata, mutta unohdin ja ehkä ihan hyvä niin. Ehkä sitten joskus kun käyn Porvoossa. 

Olen oikeasti niin huono suklaan syömisessä, että sanon aina kaikille miehille että minulle ei sitten saa tuoda suklaata lahjaksi. Koska minulla säilyy suklaa levy ainakin puoli vuotta, AVATTUNA. Nyt olen kuitenkin keksinyt tavan, jolla sitä voisi mennä vähän enemmän. Banaaneista en myöskään hirveästi tykkää, mutta jos banaanin ja suklaan yhdistää ja pistää foliossa uuniin, siitä tulee hyvää. Mutta oli tosi mielenkiintoista kuulla suklaasta ja pisteellä oleva nainen oli myös tosi kivan oloinen. :) 

Tapahtumassa oli myös erikoisempia siidereitä ja sitten oli oluita, mutta niitä en maistanut. Kuuran siidereitä kävin kokeilemassa ja ne olivat kyllä hyviä. En tiennyt että Suomessa tehdään tällaisia. :) Suosittelen. 

Muuta hyvää löytyi Uudesta-Seelannista Vicarage Lanen pisteeltä. Heidän sauvignon blancia oli minulla kerran bileviininä Otaniemessä. Siitä löytyi myös kuplitettu versio, mikä ei minusta parantanut viiniä mihinkään suuntaan. Ihan se perus sauvignon blanc on hyvää. Mutta heidän riesling oli myös yllättävän hyvää. Ehkä ostan joskus sellaista. :) 

Loput rahat käytin sitten Suomi baarin pisteellä ja maistoin jotain kivaa unkarilaista ja sitten Marketta Wineryn viiniä. Siellä oli Marketta ihan in person myös kertomassa siitä. :) 

Sitten olinkin jo käyttänyt pari kymppiä ja mietin että mitäs seuraavaksi. No eipä mitään. Löysin siitä Juha Berglundin, joka tunnisti minut kurssiltaan ja menin sanomaan että hei nyt rahat loppui, tarjoatko jotain. Kuulostaa varmaan oikein tökeröltä, mutta taisin ehkä hymyilläkin. Hän sitten vei minut Carsinin pisteelle ja sanoi että saa maistaa. Heidän shamppanja oli hyvää. Ja l'etiquette grise. Se on myös yksi lemppari. :) Loppuillan hengasin sitten siinä. Siinä oli kivoja ihmisiä ympärillä ja päivän kehutkin tulivat siinä yhdeltä mieheltä, jonka käyntikortin olen hukannut, mutta hän sanoi että näytän ihan toimittajalta. :) 

Ruokia en ollut oikein innostunut maistelemaan, eli koko päivä meni siinä kahden wrapin voimilla. Vaikka taisin minä jonkun Jennin ruoat syödä... Joo, kun hengailin siinä Carsinillä yksi tyyppi kävi hakemassa jonkun pienen ruoka-annoksen, eikä sitten halunnutkaan sitä, vaan antoi sen minulle. Ruokittiinkin vielä. Hirmuhyvä palvelu. :) 

Tapahtuma oli kiva. Jos et ole käynyt, niin tänään ehtii vielä. Kannattaa käydä kokeilemassa, mutta varokaa ettei tule vappukrapulaa. ;) Täältä voi lukea lisää: https://viinilehti.fi/2017/04/syotavanhyvaasuomesta/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti