tiistai 24. tammikuuta 2017

Aristocratico Valpolicella Ripasso

Täytyy nyt paljastaa että olen aloittanut level 3 viinikurssin. Oppimista on vielä todella todella paljon, mutta katsotaan nyt mitä siitä tulee. Ainakin on kiinnostava aihe ja innostus korkealla. :) 

Tällainen viini tarttui mukaan Viking Linen risteilyltä. Buffettiviinit olivat muuten minun mielestä jotain niin karmeaa, ettei niitä voinut edes juoda. Maistelin niitä kaikkia siinä hanalla ja valkkarin kohdalla joku suomalainen mies katsoi että oi maistelija, ja päätti sitten tokaista minulle tietävästi että "on hapokasta". Varmaan pahinta viiniä, jota olen ikinä juonut ja olisikin ollut edes happoja pelastamassa, mutta muistan vaan sellaisen imelän hunajamelonin läpitunkevan maun, jota vihaan viineissä. Oli siinä varmaan jotain happojakin, mutta hyi. Onneksi taxfreestä saa parempia viinejä ja sieltä tarttui mukaan tällainen italialainen tarjoushintaan 11,90. 

Nimi: Aristocratico Valpolicella Ripasso

Vuosikerta: 2014

Maa & Alue: Valpolicella, Italia

Alkoholipitoisuus: 13,5 %

Väri: Syvä rubiini

Tuoksu: tumman marjainen, tamminen ja kirsikkainen. 

Maku: Keskitanniininen, kuivahko, paljon happoja, paljon alkoholia, keskitäyteläinen +, tumman kirsikkainen, tamminen, mausteinen, mustaherukkainen ja luumuinen. Kiva viini vaikka pastan seuraksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti