keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Gancia Asti

Tänään piti juoda skumppaa, koska when life gives you lemons, make lemonade! Hyi, miten kliseiseksi rupesin. Oli hyvä päivä. Lyhyesti: onnistuin pitämään pienen puheen, kadulla jaettiin ilmaisia mausteruokapaketteja, juttelin ihanan opettajan kanssa koulutuksesta ja sain vähän selvennettyä sekavia opintosuunnitelmiani. :) 
Tämä Asti on minulle jo lukioajoilta tuttu viini ja varmasti hyvin tuttu monelle muullekin. Tätä juotiin aina lukion kotibileissä. Ja nyt sorruin ostamaan sitä ihan vain koska Alkon kylmähyllyssä ei ollut hirveästi valinnanvaraa. Mutta, ei tämä pahaa ole. Tämä oli sellainen keskipieni pullo joka maksoi 7,48 € ja näyttää siltä että alko myy pulloa neljässä eri koossa. Saa ihan ison pullon suureen makeanhimoon, jos haluaa. 



Nimi: Gancia Asti

Maa & Alue: Italia

Rypäleet: Moscato Bianco di Canelli

Väri: Kirkas, vaalea, sitruuna. 

Tuoksu: Todella päärynäinen. Lisäksi kukkainen, jossa vähän omenaa. 

Maku: Makeaahan tämä on ja helposti lähestyttävää. Jopa siirappisen makea viini, mutta onneksi on jonkin verran happoja pelastamassa. Maussa selvää päärynää ja rusinaisuutta. Lisäksi vähän omenaa ja sitruunaa. Kiva kuohu ja laadukkaampi viini kuin joku perus halpa teiniskumppa. Oikein suositeltavaa. Vaikka jälkiruoaksi tai ihan vain seurustelujuomaksi. Ei tätä kyllä ihan hirveästi jaksa juoda, koska on sen verran makeaa, mutta hyvää. Juokaa viileänä! 

maanantai 24. lokakuuta 2016

SYÖ-viikot 7.-20.10.2016

Viimeisin SYÖ-viikkokatsaus tulee tässä! :) Aloitin SYÖ-päivät synttäreilläni Memphiksessä. Mutta enkös laitakin sen tarinan Memphiksen alle. 

Memphis Hesari 

Smoked chili burger: täysjauhelihapihvi, savu-chilimajoneesia, savujuustoa, jalapenoja ja raikasta salaattia sekä ranskalaiset perunat. 

Tänne päädyttiin synttäriaterialle. Ei kyllä minun ehdotuksestani, vaan veljeni, joka on vegaani ja oli nähnyt että Memphiksestä saa vegeburgereita. Mentiin sitten sinne ja jonotettiin hetki, ennen kuin pöytäänohjaus saapui. Seurueemme vegaanit halusivat luontevasti vegaaniset burgerit, ilman cheddarjuustoa ja minä luettuani sanan savujuusto pelästyin niin, että kysyin saisiko lihaburgeriin savujuuston sijaan cheddarin. Tähän tarjoilija vastasi että voi toki kysyä kokilta, mutta annokset ovat tarkkaan budjetoitu, joten ei varmaan saa. Veljeni tyttöystävä ihmetteli ääneen miksei vegaanihampurilaisen juustoa voi siirtää toiseen hampurilaiseen. No, eipä tässä mitään. En ajatellut ruveta itkemään yhden juuston perään, tulkoon sieltä nyt mikä juusto tahansa, kunhan hampurilainen on hyvä. 

Hetken päästä tarjoilija tulee kertomaan, että kokilla on niin kiire, ettei hän ehdi ruveta sähläämään juustojen kanssa. Ajattelin että okei, ei hätää. Enkä aikoinut antaa yhden juuston pilata päivää. Luksuspalvelukurssin käyneenä ihmettelin kuitenkin kuinka suuren ongelman ravintola voi yhdestä juustopalasta tehdä. Vähän myöhemmin tarjoilija ilmoitti, että kokki suostui nyt kuitenkin vaihtamaan sen juuston. :D Paljastin että minulla on synttärit, ettei kokki nyt turhaan siellä juustoja vaihtele. Olimme jo kaikki vähän huvittuneita tähän juustohässäkkään ja mietimme että mitähän tästä ruoastakin tulee. Yllätyshän siitä tuli. 

Olen joskus aiemmin käynyt samassa Memphiksessä ja syönyt kuivaa ja tylsää hampurilaista, mutta tämä oli huimasti parempi. Todella hyvä hamppari! Majoneesia oli tarpeeksi, pihvi oli onnistunut, raikasta salaattia ja rucolaa, kiva pieni tulisuus ja sämpyläkin hyvä. Varmaan paras hampurilainen aikoihin. Ranskalaisiinkaan ei tarvinnut lisätä suolaa. Olin niin positiivisesti yllättynyt, että tämä taisi olla SYÖ-päivien paras paikka. Kaiken kruunasi vielä pieni synttärijälkkäri, jonka talo tarjosi minulle. Olin tosi liikuttunut kun minulle tuotiin mutakakkua jätskin kera. Onnistunut sekin. Vielä kun minä en ole mikään kakkuihminen. Mutakakku on oikeastaan niitä harvoja kakkuja joista pidän. Kermatäytekakut ihan no, no. 

Memphiksestä jäi niin hyvä mielikuva ja fiilis tämän jälkeen että suosittelen kyllä paikkaa. Juuri tällaiset pienet asiakkaan huomioimiset kuten joku juusto, tai mutakakku tai ihan mikä vaan pieni juttu on se, mistä ravintolan pitää pitää kiinni. Pienet jutut saavat asiakkaan tuntemaan itsensä tärkeäksi. Pitäkää näistä kiinni. Ja pliis Memphis, teette hyvää ruokaa, tehkää jatkossakin. Minulle tuli tosi huomioitu olo ja tulin iloiseksi. :) Kiitos! :) 

Ja tottakai aina jos löytää hyvän paikan, siellä pitää käydä uudestaan. Kävin täällä toisenkin kerran, ihan vain katsomassa että se hampurilainen on edelleen hyvä, vaikkei olekaan juhlahumua ja synttäreitä. Kokeilin ihan tavallisella savujuustolla, koska ei kai se nyt niin savuinen voi olla. En tykkää asioista jotka maistuvat liikaa savulta. Toisella kertaa ravintolaan oli kauhea jono ja salissa kiire härdelli. Annos oli vähän jäähtynyt, miinukset siitä, mutta ilokseni huomasin että hampurilainen oli silti yhtä lailla hyvä kun viimeksi. Ei ollut kuiva tai mitään vaan jälleen sopivasti kastiketta ja ihanat rucolat ja salaatit. Eli voin rauhassa suositella paikkaa. :)

Arvosana: 4,5/5 

Manhattan steakhouse esplanadi

Grillipihvi 150 g.

Täällä taas. Pitää tarkistaa että vanhat lempparit vielä toimii. Äidin oli pakko viedä minut tänne, koska olin himoinnut pihviä monta viikkoa. Noh, pihvi oli ihan hyvää. Pippurikastike oli aika klimppistä, mutta ihan hyvän makuista silti. Pihvi oli aika medium, eli plussaa ei tällä kertaa huomioitu. Vihannekset olivat muuttuneet kivemmiksi, mutta niitä oli aika vähän. Edelleen hyvä paikka, mutta nyt kyllä jäi vähän Memphiksen varjoon. Kyllä minä tätä kuitenkin vielä suosittelen, ei hätää. Ehkä nyt kuitenkin jotain pientä puuttui. Rumasti kastike on tuossa kuvassa, siksi että itse kaadoin sen siihen. 
Arvosana: 3,5/5

Frans & Amelie

Croque Madame: Paahdetun leivän välissä dijon-majoneesia, savulohta sekä juustoa. Tarjoillaan ranskalaisten perunoiden ja salaatin kanssa.

Tämä oli minulle uusi paikka. Paikka oli aika täynnä, mutta sisustus tunnelmallinen. Odotellessa tuotiin hyvää leipää. Iso plussa siitä. Lisäksi otin viiniä. Wolfbergerin Alsacelaista rieslingiä, eli tuttu merkki. Kuiva ja pirteä viini, jossa sitruunaa ja omenaa. Kiva myös että tarjoilija sanoi suoraan, että tämä on parempi riesling kuin se toinen, kun mietin kumpaa ottaisin. 


Ranskalaisissa ei ollut tarpeeksi suolaa, eikä pöydässäkään näkynyt mitään mausteita. Liekö ne sitten pitänyt hakea jostain. Sandwichin kanssa ranskalaiset kuitenkin menivät hyvin, koska se oli tarpeeksi suolainen. Kolmioleipä, sandwich, miten sitä nyt kutsuisi, oli hyvä, mutta hyvin simppeli ja tylsä. Ihan juuri se kympin ateria, eikä mitään ekstraa. Ehkä salaattiin olisi voinut lisätä jotain pientä. Toisaalta, ei tässä mitään ihmeitä luvattukaan, koska esittelyssä on kerrottu että leipä sisältää kolmea ainesta. Nälkä lähti, ei jäänyt ähky ja ihan mukava paikka. Sandwichin reunat olivat kuivia, joten ehkä sitä dijonia olisi voinut levittää vähän paremmin, mutta muuten hyvä. 
Kaipa täällä voi toistekkin käydä. 

Arvosana: 3/5 

Papa Albert

Pizza Diavola: tomaattia, mausteista spienata picante -salamia, mozzarellaa ja paahdettua paprikaa, kalamata oliivia ja rucolaa.

Tähän ihastuin viime SYÖ-päivillä, mutta mitä ihmettä tälle onkaan käynyt? Astuimme sisään äitini kanssa, meille annettiin menyt kouraan ja sanottiin että paikan saa valita vapaasti. Okei, valinnanvapaus on kivaa, mutta kyllä minä arvostan jos tarjoilija jaksaa kävellä pöytään asti ja sitten antaa menyt. No ei tämä nyt vielä mitään, odotin sitä hyvää pizzaa. Viime keväänä se oli jotenkin niin hyvää ja nyt...äää... pettymys. Olihan se ihan syötävää ja ihan ok, muttei läheskään niin hyä kun muistin. Vetistä ja pohja osittain palanutta. Paprika ylikypsä eikä minkään makuinen. En tiedä mitä tapahtui, mutta nyt aleni pisteet. :( 

Arvosana: 2/5 

Woolshed Bar & Kitchen

Classic Burger: 180 g itse jauhettu Hereford-naudanpihvi, salaattia, tomaattia, juustoa, karamellisoitua sipulia, maustekurkkua, majoneesia.

Sisustus oli yllättävän värikäs ja hieno. Mukavan näköinen paikka. Palvelu aika lailla englanniksi, koska kyseessä on australialainen paikka. Mutta kiva että tällaisiakin löytyy. :) Burgeri oli jäähtynyt. Mutta minulla on aina niin nälkä, etten jaksa valittaa. Hampurilainen oli kuitenkin hyvä, ja jollain tavalla vähän erilainen kuin muualla. Varmaan se hereford pihvi. Lautanen oli minusta hassu. Peltitarjotin. Ja ensimmäinen paikka jossa hampurilaisella ei ole hattua päässä, vaan vieressä. Herrasmieshamppari? :D Kympin burgeriksi hyvä ja ihan mukava paikka ajanviettoon. Kyllä täällä voi käydä. 

Arvosana: 3/5 

Ravintola MAD

Kaikki kana-, nauta-, porsas- ja tofuannokset listalta (ei Stone steak tai parilla-annokset).

Kokeilin cashewkanaa. 

Paikka oli pieni ja söpö. Hyvin rauhallinen ja taustalla soi rauhallista musiikkia. Annos näytti ensin aika pieneltä, mutta oli juuri sopiva nälkään. Ja todella hyvää olikin. Pöydässä ei ollut mitään mausteita, kuten esimerkiksi soijakastiketta. Olisin ehkä vähän kaivannut sitä, mutta toisaalta annoksessa itsessään oli hyvät mausteet. Paikka oli ehkä vähän pienehkö ja keittiöstä leijaili tuoksuja, mutta ehkä tämä on myös enemmän take-away paikka. Kasvikset olivat tuoreita ja ihanan melkein al dentejä. Tarkoitan että niitä oli paistettu juuri niin sopivasti että olivat tavallaan kypsiä, mutta tavallaan raakoja. Hyviä. Aika simppelin oloinen annos, mutta tosi hyvää. Varmaan yksi parhaista Helsingin kiinalaisista. Ihastuin ja menen toistekkin. 

Arvosana: 4,5/5 



Roslund Hietalahden Kauppahalli

Juustoburgeri ála Roslund: Kanniston briossisämpylään valmistettu mehevä juustoburgeri, joka sisältää talon aiolia, myrttisen suolakurkkua, vuoden kypsytettyä cheddarjuustoa sekä 100% kotimaisen naudan jauhelihapihvin. Annos sisältää sivusalaatin.


En ole ikinä ennen käynyt Hietalahden kauppahallissa, joten tulipahan nyt sekin nähtyä. Näin paikan ja heti alkoi ahdistaa, mutta olipas taas niin pitkän matkan tultu ja aamiainenkin ikävästi jätetty väliin, niin että oli niin kova nälkä, että pakko oli kokeilla. Kassalla koreili lappu, jossa luvattiin "best burgers in town". 

Okei, minua ahdisti tämä konsepti että piti tilata ruoka, istua odottamaan johonkin kassan viereen, että minulle huudetaan sitten kun burgeri on valmis. Monta kertaa ehdin stressata että mitä jos se huuto jää minulta huomaamatta. Mitä jos en saakaan burgeria? Pitääkö sitten mennä nolona vaatimaan jotain? No, kyllä minä sen sain. 

Oli se ihan kivan näköinen, mutta ei minun juttuni. Täytyy myöntää etten ole ennen syönyt lähes raakaa lihaa. Tiedän että se on joku kulinaristinen juttu, oikein tehtynä, mutta ehkä en sitten osaa arvostaa, koska täytyy sanoa että suorastaan hirvitti syödä niin punaista pihviä. Maistui niin lihaisalta, että tuli melkein miehekäs olo. Jos nyt mistään ruoasta voi tulla miehekäs olo. Sämpylä oli kivan erilaisen makuinen kuin muualla, mutta vähän kova. Ja tämäkin hampurilainen oli ehtinyt jäähtyä. Vihreä salaatti majoneesilla oli aika tylsä lisuke. Minusta tämä ei ollut mikään kaupungin paras purilainen, eikä nyt tehnyt minuun vaikutusta. Ei burgeri paha ollut, mutta pelottava. Olisin halunnut että jossain mainitaan pihvin kypsyydestä, koska kyllä se shokiksi jäi. Kävelin myöhemminkin jossain päin Kamppia ja mietin että herrajumala, söin raakaa lihaa. Onpahan sitäkin nyt kokeiltu. Ehkä ohuempi pihvi olisi ollut fine. Mutta lihansyöjät käykää ihmeessä. 

Arvosana: 2/5 

maanantai 10. lokakuuta 2016

Steinschaden Grüner Veltliner

Tämän sain lahjaksi kun olin lapsenvahtina. Vähän viiniä tädille ja täti kiittää. :D Alkosta löytyy hinnalla 9,91€. 

Nimi: Steinschaden Grüner Veltliner

Maa & Alue: Itävalta, Niederösterreich

Rypäle: Grüner veltliner

Väri: vaalea kullankelta

Tuoksu: kukkainen tuoksu jossa päärynää, sitruunaa, mausteisuutta ja vähän mineraalisuutta. 

Maku: Taas huomaa kuinka tärkeä oikea lämpötila on. Liian kylmänä tämä maistuu lattealta ja tylsältä, heti kun vähän lämpenee aromit tulevat esiin. Tässä on kivaa mineraalisuutta, mukavat hapot, kypsää omenan makua, sitruunaa, mausteisuutta ja kasvimaisuutta. Tämä on myös sellainen kuiva viini joka kannattaa juoda heti, koska seuraavana päivänä ei enää maistunut yhtä hyvältä. Satuin syömään tämän kanssa perunasalaattia ja oi kuinka hyvin sopi. Viinin hedelmäisyys korostui. Majoneesia naamaan vain tämän kanssa. :)