maanantai 5. syyskuuta 2016

Wolfberger brut crémant d'Alsace

Alsace-sarja jatkuu. Tällä kertaa kuoharia, jonka ostin taas kerran Virosta. Tallinnassa maksoi kympin ja tämä löytyy myös Alkosta, mutta hinta on sitten 14,38. Eli säästin huimat melkein viisi euroa, koska vanhemmat maksoivat reissun. Nimi: Wolfberger brut crémant d'Alsace 

Maa & Alue: Ranska, Alsace 

Rypäleet: pinot blanc

Väri: kirkas, vaalea, sitruuna

Tuoksu: Sitruunainen, omenainen ja rusinainen tuoksu, jossa pientä mineraalisuutta. 

Maku: Todella kuivaa ja aika kirpeää. Aromeista löytyy omenaa ja sitruuna. Happoja on paljon, jee! Hyvä kuohari seurustelujuomaksi. Minusta tätä on kiva juoda. Tämmönen elegantti ja hyvää, vaikken mitään kauhean ihmeellisiä aromeja löytänytkään. Pieni rusinan maku on minusta ihastuttava. 

torstai 1. syyskuuta 2016

Kesäkurpitsaa ja papuja salaattiin

En nyt ihan tiedä mikä tämä on olevinaan, mutta halusin syödä jotain terveellistä. Ja koska minä jostain syystä tarvitsen lämmintä ruokaa niin tein sitten tällaisen kylmä-lämmin salaatin. Tässä ei ole mitään ihmeellistä, mutta ajattelin silti jakaa tämän todella helpon kasvis-kylmä-lämmin-salaatin reseptin. Sopii vegaaneille jos jättää juuston pois. Tämä on todella todella tylsä ruoka, mutta hyvää.

Tarvitset: 

ison lautasen
paistinpannun
leikkuulaudan

jäävuorisalaattia
tomaattia
kurkkua
fetajuustoa
kesäkurpitsaa
kidneypapuja (ei mitään raakoja, koska niitä pitäisi sitten liottaa ja keittää huolella)

Ohjeet:

Ei yhtään vaikeaa. Ota lautanen. Pese muutama salaatinlehti ja revi ne lautaselle. Levitä salaatit vain lautasen puolikkaalle, sillä toinen puolikas on tarkoitettu lämpimille jutuille. Leikkaa kurkku ja tomaatti ja lisää salaatin päälle. Lopuksi lisää niiden päälle feta-juustoa. En nyt määrittele mitenkään kuinka paljon sitä kurkkua tai tomaattia pitää olla. Ihan oman nälän mukaan. Itse nyt tein tuollaisen hevosen annoksen, koska oli nälkä.

Sitten päästään siihen lämpimään osuuteen ja sekin on sitten niinkin monimutkainen, että tarvitset paistinpannun, jossa tilkka öljyä. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja heitä lämpimälle pannulle. Avaa kidneypapupurkki, huuhtele pavut ja heitä mukaan pannulle. Pavut on hyvä huuhdella siksi, että ne haisevat pahoilta ja niiden kuori saattaa sisältää jotain pieniä jämiä myrkkyä. Keitetyt eivät tietenkään samalla lailla kuten raa'at, mutta aina voi pikkuisen huuhdella joka tapauksessa. Eviran sivuilla lisää: https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-luontaiset-myrkyt/papujen-lektiini/
Ei nyt takerruta tähän.

Paista kesäkurpitsa ja pavut pannulla, kunnes näyttää valmiilta ja heitä sitten lautasen tyhjälle puolikkaalle salaatin viereen. Voilà. Nauti heti.