tiistai 26. heinäkuuta 2016

Maailman helpoimmat nachot

Tässä tulee nyt pieni resepti. Viiniä pääsen juomaan ja arvioimaan vasta lähiaikoina kun pääsen kotiin. Joten ajattelinpa vaihteeksi jakaa helpon tavan tehdä nachoja. Sopivat hyvin pieneksi purtavaksi tai iltapalaksi ja mikseivät päivälliseksikin, jos tekee ison satsin. Mutta pientä näpertelyä täytyy kestää. Nämä käyvät myös kasvisyöjille. 

Tarvitset:

Nacho tai tortilla sipsejä 
Salsaa (Itse suosin Santa Marian medium chunky salsaa. Toki joku muukin käy, mutta varmista sitten ensin että se on hyvää.) 
Paprikaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja (Tässä suosittelen Royal-merkkisiä) 
Juustoraastetta

Ohje:

Levitä nacho-  tai tortillasipsejä leivinpaperin päälle, uunipellille. Laita jokaisen sipsin päälle noin puolikas teelusikallinen salsaa. Pilko paprika oikein pieniksi paloiksi. Ripottele jokaiselle sipsille paprikapaloja. 
Pilko auringonkuivatuista tomaateista yhtä monta palaa kuin sipsejäkin. Laita jokaiselle sipsille oma pala. 

Lopuksi raasta juusto, tai osta valmista juustoraastetta ja ripottele nachojen päälle. Joskus olen myös niin laiska, että höylään jokaiselle nacholle oman juustopalan ja peitän täytteet sillä, mutta onhan juustoraaste kivemman näköistä. Paista nachot uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes juusto sulaa ja saa hiukan väriä. Varo etteivät pala! Ota uunista ja anna pienen hetken jäähtyä. Nauti heti. :) 
torstai 14. heinäkuuta 2016

Pfaff Pinot Blanc

Tämä ei tällä kertaa ole kengässä koska juotiin kaverin luona. Oli todella hyvää, mutta varokaapas, sillä tämä on helposti päähän menevä viini ja tällä viinillä tuotettu krapula ei ole kiva. Pullon hinta alkossa on 11 €. Pullossa oli myös tarra, jonka mukaan viini on voittanut kultaa vuonna 2015 AWC Viennassa.

AWC, eli Austrian Wine Challenge on yksi maailman suurimmista viinikilpailuista. Tästä voi katsoa vuoden 2015 tulokset: https://www.awc-vienna.at/en/results. Nähtävästi tämän viinin tuottaja on voittanut "vuoden paras tuottaja" -tittelin.Nimi: Pfaff Pinot Blanc
Rypäle: Pinot blanc

Maa & Alue: Ranska, Alsace
Tuottaja: Cave Vinicole Pfaffenheim, AC Alsace

Vuosikerta: 2014

Väri: Kirkas, vaalea, sitruuna.

Tuoksu: mineraalinen, päärynäinen, persikkainen ja kukkainen.

Maku: Hyvin hapokas, kuiva viini josta voi löytää päärynän, omenan, aprikoosin tai persikan aromeja. Vähän mieneraalinen ja kukkainen, mutta hyvin hedelmäinen ja ihanan hapokas. Suosittelen lämpimästi, kunhan ei juo liikaa.