lauantai 24. joulukuuta 2016

Viinipullosta joulukoristeeksi


Oletko koskaan miettinyt mitä tyhjällä viinipullolla voi tehdä? Vai ostitko kenties kaverille viinipullon ja sitten viinihammasta alkoi kolottaa... ja nyt mietit miten kehtaat antaa tyhjän pullon lahjaksi? Ei hätää, tässä yksi idea siihen, miten pullosta voi tehdä joulukoristeen. Tai mikset antaisi myös viiniä sisältävän tuunatun pullon? No joka tapauksessa, viinipullonhan voi tuunata millaiseksi tahansa. 

Itse en ole mikään suuri askartelija, mutta päätin kokeilla tehdä pullosta kuusta. Tuunailuun voi käyttää kaikenlaista, mutta minä käytin tähän:

  • tyhjän viinipullon
  • foliopaperia
  • akryylivärejä
  • cocktailtikun
  • liimaa
Aloitin tumman vihreällä akryylivärillä ja maalasin koko pullon lyhyillä siveltimenvedoilla. Ristiin rastiin ideana kuusenhavut. Kun koko pullo on maalattu ja tumma väri melkein kuivunut, ota vaaleampaa vihreää väriä ja jatka samalla tavalla ristiin rastiin siveltimellä. Sitten maalin täytyy antaa kuivua.

Foliosta saa tehtyä melkein mitä vain ja hopeisen värinsä puolesta folio on oiva jouluglitteri. Revi foliosta paloja ja rypistä se sitten pitkulaiseksi pötköksi. Laita ohueeseen foliopötkylään liimaa ja painele se pulloon. Tähän tarvitaan voimaa. Folio täytyy painaa pulloon kiinni kunnolla, ettei se irtoa. 

Maalaa sitten muilla väreillä pulloon erilaisia palloja. Minä yritin saada niistä ruusuja. 


Lopuksi tee foliosta tähti. Tämän tein niin että tulostin ensin paperille tähden. Leikkasin sen oikean muotoiseksi ja liimasin molemmille puolille foliota. Keskelle laitoin cocktailtikun, jotta tähden saisi pysymään paikoillaan. Veikkaan että viinipullon korkilla voisi saada paremmin pysymään, mutta sellaista ei nyt tähän hätään löytynyt. 
Kun tähti on valmis, ripusta se pullokuusesi latvaan. Voilà! Pullokuusikoriste on valmis. :) 

HYVÄÄ JOULUA!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti