lauantai 3. joulukuuta 2016

Vegaaniviinijutun tekoa

Kaikki viinit eivät välttämättä ole vegaanisia. Tein tästä journalismin kurssille jutun ja mitäpä tässä nyt turhaan kertoilemaan mitä siinä on. Sen voi lukea täältä: Tuima: vegaani, osaatko valita viinisi oikein? 

Mutta, tässä katsaus kulisseihin. ;) Minulla oli jo juttu aika selvänä päässä, että teen tällaisen ja siihen tulee video. Vähän jännitti että osaanko enää käyttää kameraa, mutta meillä on tosi kiva opettaja, joka kyllä jeesaa. Enemmän varmaan jännitti haastattelu, vaikka kyseessä oli semi-tuttu ihminen. Mutta hän on oikea viiniasiantuntija, niin silloin on aina vähän että respect sir. Ennen haastattelua olin kotona, enkä muista mitä mietin, mutta väsytti kauheasti, enkä voinut nukkua, koska kävin ylikierroksilla. Viime aikoina on ollut nukkumisvaikeuksia. Mutta kävin eilen ostamassa knock out teetä, joten eiköhän se siitä.  Haastis meni kuitenkin ihan hyvin. En rikkonut kameraa ja sain kysyttyä kysymykset. :)

Lähdin kotiin ja mietin että hitto, nyt minulla on kaksi pulloa viiniä avattuna. Tein siis videon, jossa asiantuntija arvioi pari kosher-viiniä ja nehän piti sitten avata, eikä me niitä tietenkään juotu. Niitä ei nyt ole kuvattu kengässä, koska olin niin tohkeissani että unohdin. Sanotaan nyt kuitenkin, että minusta ihan juotavia viinejä, mutta aika tylsiä. Punaviini (Mount Hermon red) oli sellainen helppo marjainen, jossa ei ollut paljon mitään happoja tai tanniineja. Ihan ok viini vaikka jonkun salaatin kaveriksi. Juuri sellainen hyvin pehmeä punaviini, joka varmasti sopisi yhdelle ystävälleni. Piti siinä illalla oikeastaan lukea ranskaa, mutta ajatus kahdesta avatusta viinistä, jotka pilaantuvat jos jätän ne ensi viikkoon oli häiritsevä. Ei siinä auttanut kun soittaa ystävälle, että hei minulla on sinulle sopivaa viiniä, mitä tehdään. Ostettiin pizzaa ja tehtiin salaattia ja vedettiin viini. Kaverilla oli ollut sen verran huono päivä, että ilahtui todella paljon pienestä piristyksestä. Joskus irtiotot arjesta pitää ottaa keskellä viikkoa ranskan sanakokeen uhalla, mutta ystävä ilahtui ja se oli pääasia. :) 

Valkoviini (Barkan classic chardonnay) ei ehkä ollut ihan minua varten. Ihan mukava chardonnay, mutta tosi lattea. Mutta minä olenkin happohirviö. Arviot kannattaa katsoa jutussa olevasta videosta. ;) 

Seuraavaksi piti leikellä video. Meillä on ihan huippuopettaja, oikeasti. Tulee ihan kädestä pitäen näyttämään että näin piti tehdä. Ei mennyt edes kauaa, että sain leikattua. No, olen joskus ennekin jotain leikellyt, mutta aina kun on uusi ohjelma pitää vähän miettiä. Ja aika paljon jouduin lyhentämään... koska ihmiset eivät muuten jaksa katsoa.


Jutun suurin ongelma oli kuva. Unohdan aina miettiä kuvia. Piti käydä lainaamassa koulun digikamera ja koska en ole virallisesti journalismin opiskelija, se oli vähän hankalaa. Hyvä ettei passia pyydetty. :D Sain sen sitten lopulta. Siinä oli tietenkin väärät asetukset ja minä suurena tekniikan ihmeenä jouduin käymään pitkän sekavan keskustelun facebookissa kuvatoimittajamme kanssa. Kodin muuttaminen studioksi oli varmaan haastavinta. Tuon yhden hitsin kuvan takia siirsin huonekaluja ja siivosin kirjoituspöydän! Nyt myös paljastuu millaiset viinilasit minulla on. Ei ole riedelin ei. Tokmannin halvat yleiskäyttölasit. Niissä on kiva tuo musta jalka ja ehkä ihan hyvä vielä toistaiseksi pitää ne, koska opiskelija on itse rikkonut yhden kännissä ja opiskelijan kaveri on rikkonut toisen. Niin ja tuo kuvan viini, ei ole viiniä. Oli aamu enkä viitsinyt avata pulloa, joten sekoitin vähän mehua. Ja koska mehu oli liian vaaleaa, lisäsin siihen soijakastiketta. Omia luonnoksiahan pitää aina maistaa ja voin sanoa, että ei ollut hyvä resepti. 


Sitten vain kirjoiteltiin ja hankittiin pari haastateltavaa lisää ja voilà. Juttua oli tosi kiva tehdä. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti