maanantai 14. marraskuuta 2016

Johann Brunner Riesling

Meinasi tulla flunssa... tai ehkä se on vielä tulossa, mutta olen ainakin yrittänyt estää sitä juomalla nokkosia, inkivääriä, valkosipulia ja viinaa sekaisin. Ja valkosipuliahan ei voi raakana syödä, mutta sen voi juoda. Tein smoothieta. Banaania, inkivääriä, viinirypäleitä ja koska tässä talossa ei sattunut olemaan mehua avasin jääkaappiin unohtuneen viinipullon. Älkää unohtako viinejä jääkaappiin pitkäksi aikaa, ne kärsivät. Tämäkin maistuu nyt vähän lattealta. Smoothie olisi muuten ollut tosi hyvää, mutta lisäsin siihen valkosipulia. Tarkoituksena ei ollut juoda mitään hyvää vaan pahaa, ja saada flunssa pois. Jep, olen hullu. Toistaiseksi kikka on toiminut, sillä voin ihan hyvin. Ja onneksi valkosipulin makukin huuhtoutui hyvin alas tämän viinin kanssa. 
Viinihän on ostettu ylläripylläri: Superalkosta ja viiden euron hinnalla. Täytyy sanoa että hintaansa nähden aika hyvä viini. Viisi euroa, eikä edes kauhean pahaa, vaan ihan ookoo. 

Nimi: Johann Brunner riesling


Maa & Alue: Saksa, Mosel 

Rypäle: riesling

Vuosikerta: 2015

Väri: Kirkas, vaalea, sitruuna

Tuoksu: Jotain kivellistä hedelmää, mineraalisuutta ja vähän jotain trooppista

Maku: Suht hapokas ja puolimakea aika perus riesling, jossa sitruunaisuutta, mineraalisuutta ja hedelmäisyyttä. Raikas ja helppo viini. Veikkaan että viiniopettajani luonnehtisi tätä kanasalaattiviiniksi, eli tylsäksi perus juotavaksi viiniksi, mutta toisaalta mitä nyt viideltä eurolta voi odottaa. En tiedä mikä päähänpistos minulla on ollut ostaa tätä. Kuitenkin yllätyin että joku näinkin halpa voi olla ihan hyvää. Ja sopisihan tämä kanasalaattiin. Mutta vielä parempaa tämä oli minusta paistettujen herkkusienien kanssa, koska mineraalisuus korostui. Low-budget opiskelijabileisiin tämä kävisi.

Sopii myös smoothieen:

Banaania
Inkivääriä
Tummia viinirypäleitä
tätä viiniä 

Pistä blenderiin ja juo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti